Μικρές εκπαιδευτικές διαδρομές

mikres_ekpaideytikes_diadromes_962-390

Η Μικρή Ακαδημία πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία μετά από πρόσκληση των σχολικών δομών και άδεια της σχετικής ως προς τη βαθμίδα εκπαίδευσης διεύθυνσης και ενημερώνει τα παιδιά για θέματα με τα οποία υπάρχει σχετική γνώση, εξιδείκευση, εμπειρία και όπου είναι εφικτό σχετική πιστοποίηση.

Έτσι έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Μικρής Ακαδημίας σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής για την ενημέρωση σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, αντικείμενο για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες εκδηλώσεις. Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις επιλέγονται οι κατάλληλες τεχνικές (βιωματικά παιχνίδια αλληλεπίδρασης, ομαδικότητας, ρόλων, κλπ.) ώστε η εμπειρία των παιδιών να είναι ψυχαγωγική αλλά παράλληλα να πληρούνται και οι επιμορφωτικοί στόχοι της κάθε επίσκεψης.

Η Μικρή Ακαδημία είναι ανοικτή σε προσκλήσεις από δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό μπορούν να διοργανωθούν μικρές εκπαιδευτικές διαδρομές σε διάφορα αντικείμενα.