#loveKourouta

Η πρωτοβουλία (project) #loveKourouta γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας Covid-19 και είχε ως στόχο μέσα τη δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας με μέλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού την κοινοποίηση φωτογραφιών κυρίως, από την αγαπημένη παραλία της Κουρούτας.

Μέσα από από την ανάρτηση φωτογραφιών εστάλη ένα αισιόδοξο και θετικό μήνυμα που έκανε πιο ευχάριστο και πιο ενδιαφέρον το χρόνο παραμονής στο σπίτι. Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός πολύ σημαντικού αρχείου για την προβολή της Κουρούτας στα μέρη όπου βρίσκονται τα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας και ευρύτερα.

Δημιουργήθηκε μια δημόσια Ομάδα (loveKourouta) στο Facebook στις 16 Μαρτίου 2020 και έκτοτε έχουν εγγραφεί, 9.288 μέλη από 43 χώρες, έχουν δημοσιευτεί 2.500 φωτογραφίες, ενώ οι αντιδράσεις (δημοσιεύσεις, σχόλια, κοινοποιήσεις, κλπ.) αγγίζουν τις 236.000 (μέχρι 19 Απριλίου 2020).

Η μεθοδολογία που ταιριάζει και μπορεί να αποδοθεί στο project #loveKourouta είναι ένας συνδυασμός branding και crowd sourcing, δηλ. crowd branding.
BRAND είναι αυτό που το κοινό βλέπει, ακούει, σκέφτεται, νιώθει, γνωρίζει, πιστεύει, φαντάζεται, υποψιάζεται και ελπίζει για ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια εταιρεία.
BRANDING είναι η αέναη στρατηγική διαδικασία που προσδίδει και εξασφαλίζει αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα στο brand.
CROWDSOURCING ή πληθοπορισμός είναι η πράξη της εξωτερικής ανάθεσης εργασιών και καθηκόντων, που κανονικά εκτελούνταν από υπάλληλο ή κάποιον εργολάβο, σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ή μία κοινότητα, μέσω ανοικτής πρόσκλησης.
CROWDBRANDING είναι η εφαρμογή μιας στρατηγικής που αυξάνει το ρόλο των “πελατών” στη δημιουργία, την παραγωγή και τη διάχυση προϊόντων ή ενός brand.
Μέχρι στιγμής (μέχρι 19 Απριλίου 2020) έχουν υλοποιηθεί οι εξής φάσεις του project:
  1. Δημιουργία γραφικών για την Οπτική επικοινωνία
  2. Δημιουργία δημόσιας Ομάδας στο Facebook
  3. Δημιουργία θεμάτων για την κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών της Ομάδας (έτσι π.χ. μπορεί κάποιος επιλέγοντας το θέμα “sunset” να δει 457 φωτογραφίες μόνο με ηλιοβασίλεμα από την Κουρούτα
  4. Project #loveKourouta #loveWikipedia (συμμετοχή μελών της Ομάδας για τη συγκρότηση συγγραφικής ομάδας που θα “ανεβάσει” στην Βικιπαίδεια το λήμμα “Κουρούτα” στα ελληνικά)
  5. Αυτοκόλλητα Viber: κατεβάστε τα εδώ
  6. Αυτοκόλλητα WhatsApp: κατεβάστε τα εδώ
Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για εκτύπωση t-shirt του καλοκαιριού με το εικαστικό από της Σελίδα loveKourouta (ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να κατεβάσει το κατάλληλο αρχείο και να εκτυπώσει το δικό του μπλουζάκι, ακολουθώντας τις σχετικές τεχνικές οδηγίες, σε επιχείρηση της αρεσκείας του ενώ απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε παραποίηση των γραφικών και εικαστικών της Πρωτοβουλίας #loveKourouta):